4 ноември 2013 г.

Лекция и кръгла маса за българските общности зад граница на 9 ноември 2013 в ИЕФЕМ - БАН


Сдружение „Асоциация български детски и младежки парламент“, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН и Държавна агенция за българите в чужбина имат удоволствието да Ви поканят на публична лекция на тема:

БЪЛГАРСКИ ОБЩНОСТИ ЗАД ГРАНИЦА – историческо минало и настояще.
Ролята на другата България в българското Възраждане


След лекцията ще се проведе дискусия относно възможностите за сътрудничество с български младежки организации от Украйна, Молдова и Румъния. Събитието ще се проведе на 9 ноември 2013 г. (събота) от 11 ч. в ИЕФЕМ – БАН на ул. „Московска” 6А, ет. 2, зала 19.

Публичната лекция и дискусията са част от последващите дейности по международния младежки обмен „Прозорец към другата България“, който се проведе от 1-ви до 8-ми юни 2013 г. в град Смолян. В него взеха участие 32 младежи от България и традиционните български общности в Молдова, Украйна и Румъния. Основната цел на обмена бе да надгради организационния капацитет на участващите младежки организации. 

Проектът се осъществява по програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия  и цели да осигури подкрепа за млади хора в селски или бедни градски райони в Украйна, Молдова и Румъния с високо ниво на безработица. По време на обмена участниците развиха комуникативните, организационните и лидерските си умения и се научиха как сами да разработват, реализират и отчитат младежки проекти.

Няма коментари: