11 април 2014 г.

Работилница за писани великденски яйцаОт 15 до 17 април 2014 г. в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (София, пл. „Княз Александър І” № 1) ще се провеждат работилници за писани великденски яйца и демонстрации на стари традиционни восъчни техники за изписване. Под ръководството на Светла Ракшиева и Иглика Мишкова (ИЕФЕМ–БАН)  всички желаещи ще могат да се обучават да украсяват и изписват яйца по стара восъчна технология в стила на народната традиция и орнаментика.

Ателиетата за писани яйца ще работят всеки ден от 10 до 17 часа с изключение на 17 април, когато работилницата ще продължи до 13 ч.
Каним всички желаещи да участват. Носете си 2 – 3 сварени яйца, които да изпишете и да отнесете със себе си. Останалите материали, инструменти и модели ще бъдат осигурени от организаторите.
Участниците ще могат да си закупят комплект писалка и восък, с които да изпишат вкъщи великденските си яйца.
Заповядайте, за да се забавляваме и творим чудеса заедно за най-светлия християнски празник!


Предварително записване:
тел. 02/ 8052621


Адрес: София, пл. „Княз Александър І” № 1
Такса за участие:  възрастни, ученици, студенти – 2 лв.
Работно време: 10:00-17:00 ч. (с изключение на 17 април, когато сме до 13 ч.)

1 коментар:

Анонимен каза...

Бихте ли проверили предоставеният номер за записвания? На него отговаря охраната на института и ми предоставя същия този номер, на който да се обадя. Получава се омагьосан кръг. Благодаря