29 май 2015 г.

Денят на детето в Националния етнографски музей



Тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов” на 1 юни – Деня на детето, включва над 50 културно-образователни инициативи за деца. Съорганизатори на събитието са Фондация „Изиарт“ и Столична община.

Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН отново е партньор на Фондация „Изиарт“ в поредното издание на Детския панаир, който предлага разнообразна програма oт ателиета със свободен достъп за децата.

Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 10.00 ч. и 18.00 ч. Фондация „Изиарт“ е изработила специално създадени игри, за да могат малките посетители на Националния етнографски музей да се забавляват и творят. В програмата е включено ателие „Седянка“, където малчуганите ще се научат да правят различни плетива и гривни от прежда.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория.  Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции.

За повече информация тук.

Няма коментари: