28 април 2014 г.

Ателие за изработване на различни ръкоделия за участниците в ХХІ Международен фестивал за училищен театър на испански език (24-28 април 2014)

На 26 и 27 април 2014 г. ИЕФЕМ – БАН беше организатор, заедно със СедянкаТА, на ателие за изработване на различни ръкоделия (шевици, совалкова дантела, кене, фриволите, мартеници, куклички с традиционни носии) за участниците в ХХІ Международен фестивал за училищен театър на испански език (24-28 април 2014). Над 120 ученици от 7 страни (България, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Унгария и Чехия) видяха видеозаписи от фондовете на ИЕФЕМ на кукери и сурвакари и някои характерни български традиционни обичаи (Лазаровден, Коледа, Нестинарство и др.). Презентациите са реализирани от гл. ас. д-р Ива Кюркчиева.
Снимки тук

1 коментар:

изгодна почивка Испания каза...

Чудесно е че толкова много страни ще се включват в тази инициатива.Да направиш толкова интересни неща само с ръцете си в днешно време започва доста да се цени.Дори една опаковка,която е направена собстевноръчно за подаръка носи много по голяма наслада от това да седнеш и да купиш една торба и да сложиш всичко вътре.Радвам се че ни информирате и дано и за на пред да го правите и с малко снимки и информация какво е станало след конкурса.Надявам се да отворите още ателиета понеже ако има малко по - голяа реклама желаещите ще се увеличат двойно.