11 януари 2017 г.

Започна Фейсбук играта „Опознай предметите!“

За новата година ви каним да опознаете традициите с нова игра – играта във Фейсбук страницата на ИЕФЕМ – БАН „Опознай предметите!“. Тя е част от кампанията на института „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ за създаване на модерен образователен център в Националния етнографски музей.

17-facebook-igra-kaval

Как играем „Опознай предметите!“
В началото на всеки месец в страницата на ИЕФЕМ във Фейсбук –
ние ще качваме снимка на различен, малко известен, леко чудноват и понякога даже странен за по-младите предмет от традиционните български бит и култура. Всеки от вас може да напише правилния отговор в коментар под снимката, като може да направи допълнителен коментар за предмета, който ще донесе повече точки в играта. Печели този, който посочи правилния отговор и направи най-интересния коментар за предмета – неговото приложение, история и важни факти за предмета. Всеки, който спечели веднъж няма право да участва в играта през следващите месеци.

Наградата
Наградата за победителите за първите три месеца ще бъдат годишни абонаменти за чудесното списание за деца National Geographic Kids, предоставени от любезните партньори на кампанията SBB Media.
ngk_1216_cover-no-barcode


Играйте с нас и помогнете на кампанията за образователен център в Етнографския музей!

За кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“
Събитията за деца са част от кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!” за набиране на средства за изграждане на постоянен и модерен Образователен център в музея. В Образователния център, който искаме да създадем, малки и големи посетители ще могат да се докоснат до традиционни български занаяти и обредни практики, а учениците ще имат възможността да посещават центъра като част от обучението им по няколко дисциплини от образователната програма в училище. Необходими са 100 000 лева за ремонт на три от залите в сградата на музея и закупуване на оборудване – грънчарско колело и пещ, фурна за изпичане на обредни хлябове и ястия, тъкачен стан, мултимедия, интерактивни табла и други нужни пособия. Открит е дарителски DMS номер, чрез който всеки може да подкрепи създаването на Образователния център с 1 лев, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст „DMS MUZEY”.
Всичко за кампанията на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ можете да научите тук.

Няма коментари: